Weekend Milaan

Weekend Milaan

Voordat je ergens heen gaat, boek je eerst een fijn hotel. Want je wilt wel goed slapen na een drukke dag van kijken, genieten, eten, drinken en natuurlijk feesten!
<
<

Informatie Weekend Milaan

Hotels Milaan

Milaan heeft voor jou deze hotels in petto:
4 sterren hotel Leonardo da Vinci. Op 8 kilometer afstand van het centrum.
Midden in het centrum ligt het Hotel Mediolanum. Erg mooie kamers en voor nog geen 100 euro per persoon slaap je in een prima bed in een luxueuze kamer. 4 sterren. .
Ook een 4 sterrenhotel is Hotel Mozart. Erg comfortabele kamers, een prima restaurant. Erg geschikt voor een korte vakantie! .
Demidoff Hotel. Een klasse 3 sterrenhotel. Leuke ligging, overal vlakbij. .
Een ander tophotel met 3 sterren is het Soperga Hotel. Ligt ook erg gunstig. Zeer vriendelijk personeel. Veel gemak en comfort! .
Natuurlijk zijn er nog tientallen meer. Dit is slechts een hele kleine greep!.

Vervoer naar Milaan

Een hele goeie keuze! Een weekeinde naar Milaan is voor velen een droom. Toch is die droom makkelijk te verwezenlijken. Milaan ligt op ongeveer 1100 kilometer van Utrecht en je kunt je laten vervoeren met het:
Vliegtuig. Ideaal natuurlijk want binnen 2 uurtjes ben je vanuit Amsterdam in Milaan.
Bus. Iets minder snel natuurlijk maar ook wel relaxed. Binnen 14 uur ben je er al. Goedkoper dan het vliegtuig.
Trein. Je vertrekt `s nachts en komt in de middag aan. Ook lekker goedkoop.
Auto. Eigen vervoer bij je is altijd prettig. Je hebt dan wel meer bewegingsvrijheid. Toch wel 1100 kilometer achter het stuur. Ook de tolwegen moeten worden betaald.

Je bent aangekomen in Milaan en je hebt al een hotel geboekt. Je hebt een goedkoop hotel genomen of een fijn duur hotel. Goed, dat is dan geregeld. Nu wil je wel wat gaan zien en bekijken.

Mode in Milaan

Hou je van mode en alles wat ermee samenhangt dan moet je beslist naar passage Galleria Vittorio Emanuelle gaan. De meest luxe straten met de meest dure merken. Er zijn ook boekwinkels, barretjes en restaurants. .
Wil je nog naar zo`n modestraat toe dan moet je naar de Via Monte Napoleone. Erg beroemd, erg duur. Dus dat wordt in de meeste gevallen window-shoppen. Toch ook leuk om te doen. .
Via Monzani is net zoiets als de andere dure modestraten. Hier moet je gewoonweg geweest zijn anders heb je Milaan niet gedaan.

Bezienswaardigheden Milaan

Die zijn er erg veel. Dat zal je niet verbazen. Maar de tijd ontbreekt om alles te bekijken. Wat je wel moet zien is de Dom van Milaan, Duomo Santa Maria Nascente. .
Ook de kathedraal Santa Maria delle Grazie moet je bewonderd hebben. Hier is `Het Laatste Avondmaal` van Leonardo da Vinci te zien. Hij werkte twee jaar aan deze muurschildering. .
Ook erg interessant is de enige echte wolkenkrabber, Torre Velasca. Het heeft een hele aparte vorm namelijk van een paddestoel en is 106 meter hoog. Heel uniek materiaal is er gebruikt en ook de kleuren maken van dit gebouw het indrukwekkendste bouwwerk van de stad.

Markten in Milaan

Een markt bezoeken is altijd interessant. Wie weet kom je nog iets tegen dat uniek of erg interessant is. Mercatone del Naviglio Grande. Het is een markt op de laatste zondag van de maand. Hoofdzaak is hier antiek. .
Een erg populaire markt is Viale Papiniano. Je kunt hier levensmiddelen kopen, kleding, schoenen en planten.

Wijken van Milaan

Brera is zo`n typische wijk in Milaan. Deze wordt ook wel `Klein Parijs` genoemd. Er hangt een aparte sfeer en dat komt door de kunstenaars die er te zien zijn. Ook vanwege de leuke boetiekjes en terrasjes. Ga eens lekker door de smalle steegjes slenteren en langs kleine oude kerkjes. Wat een rust ademt dat uit!
Monte Napoleone is een wijk waar de winkels staan wat de allerlaatste mode betreft. Je kijkt hier je ogen uit want iedereen wil `gezien` worden. Pak daar een terrasje en kijk naar de mensen. Centro Storica. Werd vroeger al beschouwd als het centrum van de stad en dat is het eigenlijk nog steeds. Hier komen echt duizenden en duizenden mensen per dag. De topattractie hier is Scala, het operagebouw.

Musea Milaan

Civico Museo di Milano. Zit aan de mooiste en oudste straat van de stad. Je kunt hier interieurs bekijken uit de 18de eeuw. Op maandag gesloten. Binnen van 14:00 uur tot 17:30 uur. Toegangsprijs is gratis.
Museo Civico di Storia Naturale. Hier kun je alles te weten komen over het leven op aarde. Erg leuk, zeker als je van biologie houdt. Op maandag gesloten. Verder open van 09:00 uur tot 17:30 uur. Entree is slechts 3 euro.
Museo del Cinema. Hier vind je de eerste bewegende filmmachine. Verder nog documenten, foto`s van toen en instrumenten die met film verband hielden. Alleen open op vrijdag, zaterdag en zondag van 15:00 uur tot 18:00 uur. Prijsje om binnen te komen is 3 euro. .

Restaurants Milaan

Je hebt inmiddels al heel wat afgekeken en je lust wel wat te eten. In Milaan zijn natuurlijk erg veel restaurants
Bistrot Duomo staat bekend dat er flink betaald moet worden. Je krijgt daar wel wat voor terug. Het zit op de tweede etage van het Rinascente gebouw. Daar krijg je een heel mooi uitzicht over het centrum. Het eten is trouwens prima. Je kunt ook terecht voor eens geen pasta. .
In San Babila zit de risottokeizer, Da Abele. Je kunt hier eindeloos variŽren en ze hebben het. De bediening is klasse en snel. .
Ben je een visliefhebber, ga dan naar Da Leo. Simpele visgerechten maar wel klasse klaargemaakt.

Discotheken Milaan

Na het eten gaat pas het nachtleven beginnen in Milaan. En het liefste wil je natuurlijk naar een goeie discotheek toe. En die zijn er.
Good Mood is een van de betere. Af en toe ook live-muziek. De prijzen zijn vrij hoog. Zorg er wel voor dat je er netjes uitziet anders kom je gewoon niet binnen! .
Een van de discotheken die al heel bestaat is Nephanta. Voordat je de dansvloer op gaat kun je eerst lekker eten. Deze disco is ook bekend geworden omdat hier vele wereldsterren zijn geweest maar ook nog steeds komen. Naar deze dansgelegenheid moet je naar toe. Stevige prijzen en je moet er keurig uitzien. .
Echt voor de jongelui is Openhouse, de discotheek van Milaan. En deze jongelui hebben financieel al leuk gescoord. Altijd afgeladen vol. .
.
Een uitstekend verblijf in Milaan toegewenst!

Top reisorganisaties