Evenementen Milaan

Evenementen Milaan

Een geweldig en ook jaarlijks terugkerend evenement is de viering van de beschermheilige van Milaan, Sant Ambrogio. Dit wordt gevierd met een jaarmarkt in de buurt van de Basilica van Sant Ambrogio. De viering begint twee dagen van tevoren dus op 5 januari. Op de markt is van alles te koop zoals antiek en mooie handwerken. Ook lekkere dingen zijn te koop zoals snoepgoed en vele soorten kaas.
<
<

Informatie Evenementen Milaan

Carnaval in Milaan

Natuurlijk wordt er in Milaan het Carnaval uitbundig gevierd. Typisch is wel dat het carnaval in Milaan begint waar het elders in ItaliŽ is afgelopen. Zij hebben in Milaan hun eigen carnavalskostuum, de Meneghino.

Tredesin de Mars

De Tredesin de Mars. Op 13 maart wordt het begin van de lente gevierd. Er is op die dag een markt met bloemen en snoep. De markt is tussen Porta Romana en Porta Vigentina. Ook een jaarlijks terugkerende markt is op de laatste dag van april. Het is een bloemenmarkt en alles in de buurt van de markt is prachtig versierd met de mooiste bloemendecoraties.

Corteo dei Re Magi

Hier wordt de Goddelijke Openbaring bedacht en de aankomst van de Wijzen uit het oosten. Een religieuze stoet gaat van Piazza Duomo naar de kerk van Sant` Eustorgio. Dit alles vindt plaats op 6 januari.

Befana Benefica

Altijd in januari. Motorrijders uit heel ItaliŽ komen die dag naar Milaan. Het verhaal gaat dat Befana een goede heks was. Zij ging alle huizen af want zij zou op zoek zijn geweest naar het kindje Jezus. Vandaag de dag gaan al die motorrijders langs liefdadigheidsinstellingen en zo meer om snoep, eten en andere dingen in te zamelen. Al die spullen worden daarna gegeven aan gezinnen die het niet zo breed hebben.De bisschop zegent de rijders en de burgemeester houdt een toespraak. De start is op het Piazza Duomo.

Designer sales

Wil je goedkoop merkkleding kopen dat moet je januari en februari in Milaan zijn. Deze gebeurtenis heet de Designer Sales. Dat gebeurt om de schappen leeg te maken voor de nieuwste collectie. Deze uitverkoopwinkels zijn de vinden in de Quadrilatero d`Oro. De duurste winkelstraten van de stad.

Naviglio Grande Antiques

Op de laatste zondag van de maand behalve in juli vind er een grootse antiekmarkt plaats in Milaan. Dit evenement heet Naviglio Grande Antiques. Twee kilometer alleen maar kramen. De ene heeft nog mooiere spullen dan de andere. Ruim 400 handelaren zijn er dan aanwezig. Dus sla je slag en misschien kom je nog iets heel origineels tegen! Altijd afdingen. Betaal nooit wat er wordt gevraagd!

Vinilmania

Een ander spektakel van de eerste orde is de Vinilmania. De platenbeurs van Milaan. Wegens daverend succes wordt deze beurs drie keer per jaar gehouden. Hier komen bezoekers uit de hele wereld om te kopen wat zij op muziekgebied nog net niet hebben en hopen te vinden.

Gay and Lesbian Film Festival

Al ruim 20 jaar vindt dat festival plaats in Milaan. Het is in juni en duurt een week lang. Er wordt volop gediscussieerd en gefeest. Inmiddels komen er meer dan 20.000 bezoekers op af.

Cornetto Free Music Festival

Dit moet je dus wel meemaken hoor wanneer je in Milaan bent! En het is gratis en voor niks. In juni treden er de beste nationale en internationale groepen op. Het is een openluchtconcert van de eerste orde! Cornetto Free Music Festival. Plaats van deze happening is op het plein Piazza Duomo. Wie er optreden is elk jaar weer een verrassing, dus laat je verrassen!

Nights at the Museum

Van juni tot september worden er in Milaan evenementen georganiseerd in de beste en mooiste musea van de stad. Je kunt dan niet alleen musea bezoeken, ook worden er concerten gegeven. Er zijn dans- en theater optredens. En er worden ook nog rondleidingen en workshops gegeven.

Filmfestival

Rond half september vindt het jaarlijkse filmfestival plaats. Op twee locaties in Milaan. In het Piccolo Teatro en in Castello Sforzesco. Hier worden ook nieuwe talenten ontdekt door filmproducenten uit de hele wereld.

Milaan Fashion Week

Ietsjes later in september vindt de Milan Fashion Week plaats. Hier komen de beste modeontwerpers uit de hele wereld en van de hele wereld. De grote topmode namen zijn hier aanwezig. Ook de aspirant ontwerpers krijgen hier hun eerste kans om ontdekt te worden.

La Mia Casa

De allerbeste woontentoonstelling van ItaliŽ wordt in Milaan gehouden. Vindt plaats in het najaar. Wat meubels betreft kun je hier alle stijlen kopen, van echt antiek tot hypermodern. Deze tentoonstelling heet La Mia Casa. Het spektakel duurt maar liefst 9 dagen en trekt totaal bijna 100.000 mensen. En niet alleen uit Milaan!

Hobby Show

In oktober is er ook nog een Hobby Show. Gaat over kunst en nijverheid. Je kunt hier nieuwe ideeŽn opdoen. Om je alvast kennis te laten maken met die nieuwe ontwikkelingen worden er workshops gehouden.

Er zal best nog wel een evenement zijn dat hierboven niet beschreven is. Dat komt omdat Milaan zoveel te bieden heeft op velerlei gebieden. Ga er heen mocht je in Milaan zijn.

Top reisorganisaties