Musea Milaan

Musea Milaan

Milaan is een grote stad, zeg maar gerust een wereldstad. Milaan is ook een erg oude stad. Veel is daarvan bewaard gebleven is diverse musea. Hieronder vind je een willekeurige greep. Voor sommige musea wordt entreegeld gevraagd voor sommigen niet. Toch mag zo`n lage prijs niet een belemmering zijn voor al dat prachtigs dat er te zien en te bewonderen is. Let ook op de openingsdagen en openingsuren.
<
<

Informatie Musea Milaan

Museo Nazionale della Scienza e della Tecnica

Hier vind je niet alleen een museum over drinkwater maar ook over astronomie. Ook kan men in dit museum veel te weten komen over wetenschappelijke en technische middelen door de jaren heen. Ligt vlakbij de Basilica Sant`Ambrogio. De oppervlakte is maar liefst 40.000 m2 met bijna 16.000 objecten! Openingstijden zijn van dinsdag tot vrijdag van 9:30 uur tot 17:00 uur. Wil je in het weekeinde dit geweldige museum bezoeken dan kan dat van 9:30 uur tot 18:30 uur. De toegangsprijs is 8 euro.

Spazio Acqua

Leuk én interessant en in het bijzonder voor kinderen is het Spazio Acqua. Hier kun je zien hoe drinkwater wordt gemaakt en ook wat er allemaal bij komt kijken voordat het drinkwater bij de mensen in huis komt. Het aardige is dat alle pompen en installaties nog werken. Voor de echte liefhebber wat betreft imposante en ingewikkelde techniek, is dit geweldig om eens goed te bekijken. Maandag tot vrijdag open van 9:00 uur tot 12:00 uur. In de middag van 14:00 uur tot 15:30 uur. De toegang is gratis.

Museo Osservatorio Astronomico

Echt geďnteresseerd in astronomie? Bezoek dan eens het Museo Osservatorio Astronomico. Dit museum is al erg oud. Er worden nog steeds onderzoeken verricht. Je kunt ook van alles zien zoals instrumenten, observaties en modellen. Het is te vinden in Palazzo Brera. De toegang is geheel gratis. Je kunt een bezoek brengen van maandag tot vrijdag tussen 9:00 uur en 16:30 uur.

Museo d`Arte Antica

Dit museum heeft een indrukwekkende kunstcollectie in huis. Ook tref je hier vele sculpturen aan. Onder andere het laatste kunstwerk van Michelangelo, Rondanini Pieta is hier te zien. Een ware belevenis voor de echte kunstliefhebber! Je kunt voor niks van al dit moois genieten. Op maandag gesloten, verder elke dag open van 9:00 uur tot 17:30 uur.

Museo Poldi Pezzoli

Belangstelling voor Italiaanse kunstenaars? Ga dan direct naar Museo Poldi Pezzoli. Dit museum is ontstaan in de 19de eeuw. Er zijn prachtige werken te zien van Sandro Botticelli, Michelangelo en Palma Vecchio.

Museo Teatrale alla Scala

Schilderijen en oudheden uit de hele wereld zijn te zien in het Museo Teatrale alla Scala. Ook zit er in dit museum een bibliotheek. Hier moet je wel betalen, 5 euro. Toch doen hoor! De dagen dat dit museum open is is dinsdag tot en met zaterdag tussen 9:00 uur en 18:00 uur.

Museo del Cinema

Heb je altijd al belangstelling gehad voor de filmwereld ga dan naar het Museo del Cinema. Hier zijn allerlei objecten te bewonderen die eens toehoorden aan bekende acteurs, actrices en filmproducenten. Toegangsprijs is slechts 3 euro. Binnenkomen alleen op vrijdag en zaterdag tussen de tijden 15:00 uur en 18:00 uur.

Museo de Duomo

Bevindt zich op de begane grond van het Palazzo Reale. Je kunt hier genieten van schitterende tapijten, tekeningen en glas-in-loodramen. Standaardtarief is 6 euro maar daar krijg je wel wat voor! Je kunt dit alles bewonderen van maandag tot en met zaterdag. De tijden zijn in de ochtend van 9:30 uur tot 12:30 uur. Voor belangstelling in de middag kun je terecht tussen 15:00 uur en 18:00 uur.

Fondazione Mazzotta

Voor kunst en kunstopvoeding moet je naar de stichting Fondazione Mazzotta. Het is niet echt een museum maar wel de moeite waard. Het gaat over het ontwerpen en inrichten van expositieruimten. Ook kun je daar video-en computeranimaties bekijken. Je steekt er altijd wat van op! Dinsdag tot zondag tussen 10:00 uur en 19:30 uur. Te betalen 6,20 euro.

Museo Bagatti Valsecchi

Heb je altijd schilderijen willen bewonderen van Bernardino Zenale of van Giovanni Bellini dat moet je naar Museo Bagatti Valsecchi toe. Zit in de buurt van de beroemde Via Montenapoleone. Voor de prijs van 6 euro krijg je wel wat moois te zien. Op zondag en maandag gesloten. Bewonderen tussen 13:00 uur en 17:45 uur.

Museo Archeologica

Voor de archeologen is dit museum Museo Archeologica je van het! Er zijn vele prehistorische collecties te zien en te bewonderen. De entree is gratis. Alleen op maandag gesloten. Binnengaan van 9:00 uur tot 17.00 uur.

Museo di Milano

Wanneer je echt belangstelling hebt voor Milaan dan vind je je weg naar het Museo di Milano. Kunstobjecten, schilderijen, prints en interessante documenten vanaf 1700 tot bijna de 20ste eeuw. En ook nog eens voor niks naar binnen op alle dagen behalve op maandag. Genieten van 14:00 tot 17:30 uur.

Het is mogelijk dat niet alle musea hier behandeld zijn. Dan is het misschien nog wel leuker om je eens aangenaam te laten verrassen. Nogmaals, voor die paar euro hoef je het niet te laten! Veel kijk-en leerplezier!

Top reisorganisaties