Bezienswaardigheden Milaan

Bezienswaardigheden Milaan

Milaan heeft heel veel verschillende bezienswaardigheden. Uiteraard zijn er de overblijfselen van het oude Romijnse Rijk, dat ook Milaan omvatte. De grootste trekpleister is toch wel de dom van Milaan die centraal in het centrum ligt. Leest u gerust verder en ontdek welke bezienswaardigheden u moet gaan zien als u in Milaan bent.
<
<

Informatie Bezienswaardigheden Milaan

Scala Theater (Teatro alla Scala)

Om meteen maar beginnen met knallen, het Scala Theater. De officiële naam is Teatro alla Scala. Geopend in 1778. Nog steeds treden hier de beste artiesten op. Dit theater mag gerekend worden tot de mooiste van de wereld!

De Dom van Milaan

Op het hoofdplein van de stad, Piazza del Duomo, staat een van de allermooiste kathedralen van de hele wereld, de Dom van Milaan. Het is een Rooms-katholieke kerk en een meesterwerk in de gotische bouwkunst. Maar liefst 152 meter lang en 92 meter breed. In de veertiende eeuw is men begonnen aan dit witte kunstwerk. In de negentiende eeuw is het afgerond

Stadion San Siro en Giuseppe Meazza

Gebouwd in 1925. Het San Siro stadion. Er kunnen bijna 86.000 toeschouwers in voor de thuiswedstrijden van AC Milan. Als Inter Milan thuis speelt kunnen er nog steeds bijna 86.000 toeschouwers in, alleen heet het stadion dan Giuseppe Meazza.

Galleria Vittorio Emanuele II

In 1878 voltooid. De historische winkelgalerij Galleria Vittorio Emanuele II. Deze winkelgalerij is in het centrum gelegen tussen het Piazza della Scala en het Piazza del Duomo. Ben je op zoek naar de betere winkels, restaurants, boekwinkels of café`s dan moet je hier naar toe. Giuseppe Mengoni was de architect. Enkele dagen voor de opening viel hij van het dak af en was op slag dood.

De gouden driehoek

Wie een volle portemonnee heeft en van topmerken houdt moet zeker gaan winkelen in de Gouden Driehoek. Deze driehoek wordt gevormde door drie straten, de Via della Spiga, de Via Manzoni en de Via Monte Napoleone. In deze driehoek vind je bijna alleen maar topmerken zoals Prada, Gucci en Versace. Heb je je portemonnee minder gevuld dan is het toch leuk om eens rond te kijken.

Sforzesco Kasteel

Een van de beroemdste en een van de indrukwekkendste monumenten van Milaan. Na diverse verbouwingen door de lange jaren heen is het eindelijk goed gerestaureerd. In het kasteel zijn enkele musea ondergebracht. Enkele zalen werden met fresco`s beschilderd door de kunstschilder Donato Bramante. Deze zalen zijn ontworpen door niemand minder dan Leonardo da Vinci! Hier is het echt genieten en je wordt er stil van, zo mooi, zo mooi. Achter dit kasteel ligt het Sempione park.

Basilica di Sant`Ambrogio

De beschermheilige van Milaan is Sint Ambrosius. De baseliek Basilica di Sant`Ambrogio, is naar deze heilige vernoemd. Deze kerk is al eeuwen en eeuwen oud. Stamt uit 379 na Christus. Naar deze prachtige kerk komen veel toeristen.

Basilica de San Lorenzo

Een kerk uit de vierde eeuw is Basilica de San Lorenzo. Er zijn nog delen van bewaard gebleven.

Santa Maria della Grazie

Deze kerk is erg beroemde geworden door het meesterwerk `Het Lattste Avondmaal` van Leonardo da Vinci. Deze kerk werd in de vijftiende eeuw gebouwd.

Ripa di porta Ticinese

Op zoek naar een kleine gezellige bar of je wilt eens gaan eten in een klein maar goed restaurantje, dan naar Ripa di porta Ticinese. Het is een gracht maar dan zonder water er in. Na het eten en drinken zijn er volop boetiekjes te bezoeken.

De wijk Brera

Wil je Milaan echt bezocht hebben, wil je over Milaan meepraten dan moet je de wijk Brera hebben bezocht. Het is de kunstenaarswijk van de stad. Het is een heel oude wijk. Dat kun je zien aan de oude kleine kerken en de smalle straatjes en steegjes. Natuurlijk kun je hier kunst kopen want er zijn kunstgaleries genoeg. Tijdens het genieten van de wijk kun je een terrasje pakken of even lekker eten. Doen hoor, bezoek deze interessante wijk!

Torre Velasca

Milaan heeft een ook een wolkenkrabber. 106 meter hoog. De naam is Torre Velasca. Gebouwd in de jaren 50.

Parken

Het Sempione park. Erg in trek bij de Milanezen. Gebouwd in romantische stijl. Er is ook een schitterende fontein aanwezig met de naam `dei Bagni Misteriosi`.

Een ander interessant park is het Parco della Basiliche. Wordt ook wel Piazza della Vetra genoemd. Dit park heeft erg veel groen en het is een genot om daar even door te wandelen.

Parco Forlanini. Is de allergrootste groene ruimte van de stad en meet maar liefst 235 hectaren. Ook door zijn vele vijvers komen er hier vele Milanezen maar ook vele toeristen.

Parco Lambro. Een heel groot park met diverse natuurlijke elementen.

Pleinen

Het allerbekendste plein en ook het meest indrukwekkende plein in Milaan is het Piazza del Duomo. In de tijd van de Romeinen was het al een belangrijk kruispunt. Typerend is ook dat het reusachtig groot is.

Piazza Fontana. Giuseppe Piermarini heeft de fontein ontworpen. Deze fontein is gemaakt door Giuseppe Franchi. Kenmerk is dat dit plein niet omgeven is door oude gebouwen.

Arnaldo Pomodoro heeft een grote bronzen schijf gemaakt die op het Piazza Fillipo Meda ligt. Deze schijf is een draaiend plateau. Komen de zonnestralen hierop dan geeft die schijf een heel apart effect. Leuk om dit eens te zien.

Op dit plein, Piazzale Cadorna staat een station. Dat station schijnt heel lelijk te zijn. Dus ook eens leuk om dat te bezoeken.

Winkelcentra

Galleria Vittorio Emanuele II. Is een supertopattractie. De prijzen van de producten zijn pittig te noemen maar desondanks is het er altijd druk.

De gouden driehoek. `Quadrilatero d`oro`. Bestaat uit de straten Via Montenapoleone, Via Sant `Andrea en Via della Spiga.

Wil je het allemaal wat goedkoper dan kan dat ook in de Corso Vittorio Emanuele.

Wat je zeker niet mag missen tijdens je stedentrip is de Armani Megastore aan de Via Manzoni.

Ietsjes buiten Milaan vind je zeker het Centro commerciale Oriocenter. Deze winkelgigant herbergt maar liefst 200 winkels en winkeltjes. Daarom is er een parkeerplaats voor meer dan 6000 auto`s! Ook dit gigawinkelcentrum moet je bezoeken. Echt imposant. Erg indrukwekkend!

Markten

Een markt doen is geweldig in Milaan. Je wordt bijna doof van het geschreeuw van de marktkooplui. En je krijgt altijd korting…wel contant betalen!

Viale Fauché. Voor schoenen, tassen en kleding.

Fiera di Sinigaglia. Hier kun je een heleboel vinden. Kunst uit Afrika, kunst uit Zuid-Amerika. Ook nog tweedehands kleding, boeken, parfums, CD`s en DVD`s. Hier slaag je altijd.

Erg populair bij de Milanezen is de Viale Papiniano. Textiel, schoenen, planten en etenswaren.

Overige informatie

Alle winkels en postkantoren zijn gesloten op de nationale feestdagen!

Over het algemeen zijn de meeste winkels in Milaan open van 10 uur tot 19 uur. Ook zijn er winkels die in de middag een uurtje of meerdere uren zijn gesloten. Als je maandagmorgen wilt shoppen dan heb je pech. De winkels gaan op maandagmiddag om 15 uur pas open. Ook in de zomermaand augustus komt winkelsluiting vrij veel voor.

Top reisorganisaties