Stedentrips Milaan

Stedentrips Milaan

Milaan is een prachtige stad gelegen in het noorden van Italië. Het is de tweede stad van Italië, en de belangrijkste stad voor het noorden van het land. De naam van de stad is afkomstig van het Latijnse woord Mediolanum wat in het midden van de vlakte betekend. Milaan is de hoofdstad van de regio Lombardije en de hoofdstad van de provincie Milaan. De stad wordt ook wel de mode hoofdstad genoemd.
<
<

Informatie Stedentrips Milaan

Klimaat Milaan

Milaan ligt in het noordwesten van Italie en heeft een warm zeeklimaat. Dit klimaat zorgt voor koele winters en heerlijke warme zomers. In de winter kan het hier ook behoorlijk sneeuwen. De meeste regen komt voor in de maanden april en mei. Dit zijn ook weer de maanden dat het prima te doen is om de stad te bezichtigen. De tempratuur is hier dan tussen de 16 en 25 graden, wat een aangename tempratuur is om alle bezienswaardigheden langs te gaan. In de zomermaanden is het in de stad warm en heel zonnig.

Bezienswaardigheden Milaan

De prachtige stad kent veel mooie en oude gebouwen die zeker bezocht moeten worden. Sant Ambrogio is een heel mooie kerk. Het prachtige klooster Santa Maria Delle Grazie. In dit klooster is het beroemde werk ‘ het laatste avondmaal’ van Da Vinci te vinden. De Dom van Milaan is een rooms-katholieke kathedraal. Het is een van de grootste kathedraal van de wereld. De kathedraal is te vinden op het Domplein in hartje centrum van Milaan. Het interieur is erg indrukwekkend en de moeite van een bezoek meer dan waard. Ook Castello Sforzesco is de moeite waard om te gaan bezoeken. Het is een kasteel waar nu verschillende musea in gevestigd zijn. In het kasteel zijn meester werken van Michelangelo en Leonardo da Vinci te vinden zijn. De bouw van dit kasteel heeft maar liefst vijf eeuwen geduurd. Naast alle musea en indrukwekkende gebouwen is de stad ook rijk aan mooie parken en tuinen. Een aantal voorbeelden zijn Parco Sempione. Dit prachtige park is gelegen tussen de bezienswaardigheden Castello Sforzesco en Piazza Sempione. In het park is een speeltuin gemaakt voor kleine kinderen, een grote grasvlakte om lekker tot rust te komen. En natuurlijk kan er ook een mooie wandeling gemaakt worden. Parco Forlanini heeft een behoorlijke oppervlakte en heeft dan ook de grootste groen oppervlakte van de hele stad, ook zijn er in dit park prachtige vijvers te vinden. Giardino della Villa Comunale is een prachtige tuin gelegen in Via Palestro. Het is een romantische tuin met mooie natuur.

Activiteiten Milaan

In de prachtige stad is een hoop te doen en te zien. Voor de voetballiefhebbers is het stadion van AC Milaan en Inter Milaan een echte aanrader. Naar het theater gaan is in Milaan ook ontzettend mooi om te doen. In Teatro alla Scala, ook wel La Scala genoemd, worden vele mooie theater stukken en opera’s vertoond. Het theater biedt aan 2800 mensen plaats. De architectuur van het gebouw alleen al is de moeite waard om er geweest te zijn. En natuurlijk shoppen. Milaan staat natuurlijk niet voor niets bekend als modehoofdstad. Voor de dure en bekende winkels moet je zijn bij de ‘Gouden Vierhoek.’ Prada, Armani, Gucci, Dolce & Gabbana, Trussardi en Robero Cavalli zijn allemaal daar te vinden. Uitgaan in deze prachtige stad is ook een echte aanrader. De prachtige stad is rijk aan mooie bars en ontzettend goede clubs. De Absolute Ice Bar, Just Cavalli Bar, Gasoline en Hollywood zijn maar een paar voorbeelden van leuke uitgaansgelegenheden.

Eten en drinken Milaan

Als het om eten en drinken gaat zit je in Milaan goed. Italianen staan natuurlijk bekend om hun geweldige keukens. In deze prachtige stad zal dit dan ook niet anders zijn. Er zijn veel specialiteiten uit eigen regio te vinden. Pizzeria’s die niet alleen pizza serveren, maar ook paste vis en vlees zijn in de meeste gevallen het goedkoopst. Dan zijn er ook nog de trattoria’s dit zijn eenvoudige restaurantjes die niet heel duur zijn en waar heel gezellig gegeten kan worden. In Milaan is de visliefhebber ook echt op zijn plaats. De vismarkt van de stad is een van de beste in het land. De keuken van de stad kent natuurlijk veel specialiteiten maar Risotto is toch wel de bekendste. In dit gerecht zitten vooral schaaldieren, vis, kip en champignons. Nog een aantal bekende gerechten zijn Ossobuco, kalfsschenkel met merg, Cazzulo een schotel met varkensvlees en kool en Panettone, dit is een gebakje met krenten en vruchten. Wat drinken op een terrasje kan heel duur zijn. Er moet betaald worden voor de plek op het terras, dus hoe beter de plek, hoe duurder het drankje. Een aanrader is dus om een gezellig cafe op te zoeken en daar iets te drinken.

Top reisorganisaties