Vliegticket Milaan

Vliegticket Milaan

De veiligste en ook kortste manier van reizen is met het vliegtuig. Er zijn ook vele vliegticketaanbieders. Deze aanbieders hebben wij zo veel mogelijk op deze site verzameld. Neemt u gerust een kijkje bij een van deze aanbieders en wie weet vindt u de vlucht van uw keuze.
<
<

Informatie Vliegticket Milaan

Als u naar Milaan vliegt wilt u vast graag weten op welk van de 3 vliegvelden van Milaan u dan terecht komt. Om u alvast goed voor te bereiden op de reis, beschrijven wij hier voor u elk vliegveld uitvoerig.

Malpensa Airport

De een na grootste vliegveld wat passagiers betreft. De grootste wat betreft vervoer. Hier komen de intercontinentale vluchten aan. Vanaf Amsterdam duurt de vliegtijd ongeveer 1,5 uur. De afstand van dit vliegveld naar Milaan is ongeveer 45 kilometer. Het vliegveld heeft 2 terminals. Een aan de westkant. Bestemd voor nationale en internationale lijn –en chartervluchten. Hier is ook het treinstation aanwezig. De andere terminal, die ouder is, ligt aan de noordkant. Aan de zuidwestkant ligt een grote terminal, uitsluitend voor vracht. Het vliegveld is in 1909 ontstaan door twee vliegtuigpioniers, Giovanni Agusta en Gianni Caproni. Na de Tweede Wereldoorlog werd het vliegveld geopend voor de burgerluchtvaart. Vanaf 1960 werden binnenlandse vluchten verplaatst en werd Malpensa een internationaal vliegveld. Het aantal vluchten van Alitalia werden in 2007 stevig ingekrompen. Van bijna 180 per dag naar slechts 50. Het aantal verwerkte passagiers liep terug van 24 miljoen naar slechts 7 miljoen.

Linate Airport

Ontstaan in 1930. Eerst verbouwd in 1950 en later nog eens in 1980. Dit vliegveld heette eerst `Aeroporto Enrico Forlanini`. Genoemd naar een vliegtuigpionier die uit Milaan kwam. Het vliegveld verwerkt ongeveer 9 miljoen passagiers. Voordeel is dat het maar 7 kilometer van Milaan afligt. Er is wel een shuttleverbinding naar Malpensa Airport en daar moet je een uur voor uittrekken.

Orio al Serio (Bergamo Airport)

Ligt op 50 kilometer ten noordoosten van Milaan. Vooral in gebruik door budgetmaatschappijen. Ondanks slechts één terminal komen hier per jaar bijna 5 miljoen passagiers. Het is de luchthaven van Ryan Air. Om het half uur vertrekken er shuttlebussen naar het centraal Station in Milaan.

Top reisorganisaties