Auto huren Milaan

Auto huren Milaan

Met een huurauto kun je overal komen in Milaan. Het rijgedrag van de Italianen is wat anders dan wij gewend zijn. Zij rijden nonchalanter, harder, zijn brutaler en toeteren alsmaar door. Dat geldt dus ook voor Milaan. Het verkeer loopt zich vast in files in Milaan. Elke dag. Ondanks het rijgedrag en ondanks de drukte stoppen de Milanezen wel voor een zebrapad of voor het stoplicht als dat op rood staat. Typisch is dat de verkeerslichten in de nacht niet werken. Alleen op de meest gevaarlijke kruisingen. Dus extra goed opletten!
<
<

Informatie Auto huren Milaan

Hieronder vindt u extra aanvullende informatie over het huren van een auto in Milaan. Ook worden hier een aantal belangrijke verkeersregels en overige aandachtspunten beschreven.

Tanken in Milaan

Als je moet tanken doet dat in principe niet langs een autosnelweg. Daar zijn de brandstofprijzen aanmerkelijk hoger dan elders. Langs de autosnelwegen zijn de pompstations dag en nacht open. Langs andere type wegen kan de openingstijd korter zijn.

Autosnelheden in en rondom Milaan

Binnen de bebouwde kom mag je maximaal 50 kilometer per uur rijden. Daarbuiten is 90 km/uur toegestaan. Op een autoweg mag 110 km/uur worden gereden en op een autosnelweg 130 km/uur. Autosnelwegen met drie rijstroken mogen bereden worden met 150 km/uur. Voor auto`s met caravans gelden andere snelheden. Net zoals in ons land zijn autogordels verplicht. Verkeersboetes zijn de laatste jaren flink gestegen. Hou je dus aan de snelheid want in principe moet er contant worden betaald. Let er op dat er vele tolwegen in ItaliŽ zijn.

Overige verkeersregels in Milaan

Een autohuurder moet tenminste 21 jaar zijn en tenminste 1 jaar een geldig rijbewijs bezitten. Ook moet je een creditcard hebben. Ben je tussen de 21 en 25 jaar dan moet je tenminste 2 jaar een geldig rijbewijs kunnen tonen.
De verkeersborden- en verkeersregels zijn bijna hetzelfde als in Nederland. Buiten de bebouwde kom is het verplicht met lichten te rijden.
Wil je het centrum binnenrijden dan moet er worden betaald. Afhankelijk van de CO2 uitstoot zijn de kosten 2 euro tot 10 euro. Dit geldt op alle werkdagen vanaf 7:30 uur tot 19:30 uur. Je moet dus een antismogticket kopen. Dat kan gekocht worden via de telefoon of via het internet. De status van het wegennet van Milaan is goed te noemen.

Alvast thuis de huurauto reserveren?

Een auto huren kun je doen voor je vertrek naar Milaan. Deze staat dan voor je klaar. Het voordeel is dat je dan een betrouwbare auto krijgt. Je kunt ook in Milaan zelf een auto huren. Overleg dan eerst wat de kosten zijn en betaal die dan meteen. Afdingen kan best lonend zijn. Bekijk ook heel goed de status van de huurauto, zeker naar de banden. Sluit ook meteen een verzekering af voor eventuele schade want in ItaliŽ wordt niet zo precies gekeken bij bijvoorbeeld parkeren.

Tip

Tip: probeer kalm en rustig te blijven tijdens het alsmaar getoeter in Milaan. De Milanezen weten niet beter of er moet overal voor getoeterd worden. Ook kunnen zij luidkeels schreeuwen en woest gebaren maken. Doe dat dan meteen terug want dat zijn zij gewend. Speel het spelletje mee. Veel veilige kilometers en veel rijplezier toegewenst in Milaan.

Top reisorganisaties