Voetbalreis Milaan

Voetbalreis Milaan

Je kunt natuurlijk niet naar Milaan zonder een voetbalwedstrijd van een van de twee grote clubs te hebben gezien. Waar hebben we het over? Juist, AC Milan en Internazionale, zij die een stadion delen en waar tussen de rivaliteit enorm is. Een voetbalreis naar de wedstrijd tussen deze twee clubs is een must voor elke voetballiefhebber.
<
<

Informatie Voetbalreis Milaan

AC Milan

De voetbalclub AC Milan is gelegen in ItaliŽ. De club is opgericht door Engelse immigranten op 16 december 1899. Dit is nog steeds terug te zien in het logo van de club namelijk het rode kruis dat zich in het logo bevindt. In 1899 is de club opgericht als voetbal en cricket club door zakenlieden uit Engeland. Alfred Edwards had de leiding over de voetbal en cricket club. De kleuren van het tenue zijn rood met zwart. De club behoort tot de wereldtop met vele overwinningen in de Champions League.
Na de oprichting ontwikkelde de club zich al snel en goed. In 1908 is een deel van de club zich gaan richten op internationaal voetbal. Dit echter niet zonder gevolgen, want al snel gingen de prestatie achteruit. Na de tweede wereldoorlog is de club weer sterk geworden en door nieuwe en getalenteerde spelers te kopen is AC Milan weer terug gekomen op zijn oude niveau. Helaas duurde dit niet lang, want na een omkoopschandaal met de club Lazio Roma werd AC Milan ruw terug gezet in de B klasse. Na de overname van Silvio Berlusconi ging het weer bergopwaarts met de Italiaanse voetbalclub. Na aankoop van verschillende Nederlandse topspelers speelde ze de ene overwinning naar de andere onder leiding van trainer Fabio Capello.

Inter Milan

De voetbalclub Inter Milan wordt ook wel Internazionale genoemd en is gevestigd in ItaliŽ. De club is opgericht op 9 maart 1908. Het is opgericht door de tegenstanders van AC Milan, die het niet eens waren met de regels van de club. Vooral de regel dat er geen buitenlandse spelers werden toegelaten op de club zorgde voor veel opschudding. Inter speelt in een blauw met zwart gestreept tenue. De kleur blauw is gekozen, omdat het een sterke tegenhanger van rood is, de kleur van AC Milan. Het logo van de club heeft de kleuren zwart, blauw en goud. Ook Inter Milan is een zeer getalenteerde voetbalclub en behoort tot de wereldtop. De club speelt als enige Italiaanse club nog steeds onafgebroken in de A klasse.
In 1994 kwam er een donkere periode aan voor de voetbalclub en het scheelde niet veel of Inter was gedegradeerd. Maar hier kwam de voetbalclub al snel bovenop doordat Massimo Moratti de nieuwe voorzitter werd van Inter die het overnam van zijn vader Angelo Moratti. De club heeft dus nog nooit in een lagere klasse gespeeld en de slogan van Inter is dan ook ĎMai stato in Bí (nooit in de serie B) Vorig jaar (in 2008) vierde de club het 100 jarig bestaan. In 2008-2009 is de coach Jose Mourinho en hij moet er voor zorgen dat de club zo goed blijft presteren.

San Siro

De thuisbasis van AC Milan is het stadion San Siro. Dit is ook het stadion van Inter Milan, maar voor deze club wordt er een andere naam gehanteerd. AC Milan heeft een eigen training complex genaamd Milanello. Het complex is gebouwd in 1963 op een hoge heuvel net buiten Milaan in de bossen. Er zijn vijf voetbalvelden te vinden met de officiele afmeting. Daarnaast is er ook nog een klein kunstgrasveld aanwezig. In het complex is een eigen lab gevestigd. In dit lab worden allerlei testen gedaan met de spelers. Het lab dient vooral om te testen hoe fit de spelers zijn, maar ook om te kijken hoe zij reageren op verschillende trainingsstijlen. Het complex bestaat uit twee verdiepingen en naast het lab zijn hier ook de kantoren van de trainer en assistenten te vinden en meerdere ontspanningsmogelijkheden voor de spelers. Het stadion is gebouwd door de club AC Milan in 1925 en moest al snel worden uitgebreid door de populariteit van beide voetbalclubs. In 1990 was het wederom tijd voor uitbreiding en renovatie, omdat het WK eraan zat te komen. Alle staanplaatsen werden veranderd in zitplaatsen en er kwam een derde ring bovenop de al bestaande ringen. Er zijn wel eens plannen geweest om voor beide voetbalclubs een eigen stadion te bouwen, maar tot op de dag van vandaag is hier nog niets van terecht gekomen.

Giuseppe Meazza

Het stadion van Inter Milan heet Stadio Giuseppe Meazza ook wel bekent als San Siro. Het is het zelfde stadion als van AC Milan het heeft alleen voor beide clubs een eigen naam. De naam is afkomstig van de gelijknamige voetbalheld. Giuseppe Meazza speelde echter bij beide voetbalclubs, maar werd bekend bij Inter Milan. Na zijn dood werd als eerbetoon het stadion van Inter naar hem vernoemd. Al sinds de openingswedstrijd in het gedeelde stadion is de strijd tussen Inter en Milan behoorlijk groot. De wedstrijd werd gewonnen door AC Milan met 6-3 en Inter speelde daarom ook de eerste jaren niet in het eigen stadion, maar in een ander niet zo imposant stadion. Pas na de tweede wereldoorlog is ook Inter in San Siro gaan spelen. Voor de spelers van Inter Milan wordt ook nog altijd de naam Stadio Giuseppe Meazza gebruikt om het stadion te benoemen.

Top reisorganisaties