Taxi Milaan

Taxi Milaan

Vanaf het vliegveld Malpensa is de taxi de snelste manier om in het centrum van de stad te komen. Je bent er al binnen 20 minuten en je betaalt er ongeveer 70 euro voor. Een fooi geven is geen bekend verschijnsel in Milaan. Je hoeft op het vliegveld niet te wachten want er staan er genoeg.
<
<

Informatie Taxi Milaan

Als toerist in Milaan

In elke wereldstad rijden vele taxi`s. Zo ook in Milaan. Taxichauffeurs weten precies wat er in hun stad afspeelt. Wat ook een voordeel is dat deze chauffeurs weten waar de beste plaatsen zijn om uit te gaan. In vele gevallen hebben zij een afspraak lopen met een kroeghouder of een discotheekhouder. De chauffeur weet natuurlijk meteen wanneer er een toerist in zijn taxi stapt. Het merendeel van de chauffeurs is betrouwbaar. Enkelen iets minder om het netjes te zeggen. De meeste chauffeurs spreken geen andere taal dan de Italiaanse. Probeer de chauffeur duidelijk te maken dat hij de taximeter aanzet. Doet hij (of zij) dat niet, spreek dan voor het gaan rijden een vaste prijs af. Betaal die meteen, dan krijg je nooit meer slechte verrassingen achteraf. Want dan wordt er zomaar een prijs verzonnen en die is niet in jouw voordeel. Ga ook altijd achterin zitten en doe de gordel om want dat is verplicht.

Prijs van een taxi in Milaan

De taxi is niet het goedkoopste vervoermiddel in Milaan. Reken maar op 8 euro per 5 kilometer. Dit is de prijs overdag en zonder enige bagage. Is er wel bagage en wordt er in de nacht gereden dan komt bovenop de prijs nog een toeslag. Een taxi staande houden werkt niet in Milaan. Je moet echt naar een taxistandplaats of naar een station gaan. Mocht je toch gebruik maken van een taxi dan zal elk hotel dat wel voor je willen regelen.

Top reisorganisaties